>    Onthaal Tips & Tricks
LinkedIn

Tips & Tricks

Tips en tricks
Hoe verwijderen we een vlek op een mat of een tapijt ? 
Dep de vlek onmiddellijk met een absorberend papier (keukenrol). De resterende vlek bewerken met een licht bevochtigde spons met zacht zeepsopje.
Hoe verwijderen we een oudere vlek op een mat of een tapijt ?
Haast je niet maar neem de tijd om de mat eerst te stofzuigen. Zo vermijd je dat er kringen ontstaan bij het verwijderen van de vlek.
Hoe verwijderen we een vlek op een mat of een tapijt waarvan we de oorsprong niet kennen ?
Als je er niet in slaagt een vlek te verwijderen uit een mat of een tapijt en je weet niet wat de oorzaak van de vlek is kan je proberen met een vod gedrenkt in een anti-roest product de vlek te deppen daarna met zuurstofwater en uiteindelijk met ammoniak.  Opgelet : vergeet tussen elke behandeling niet de producten te verwijderen met een vochtige spons.
Schoonmaken met azijn kan veel onderhoudsproducten vervangen en het is tevens milieuvriendelijk.
Schoonmaakazijn is samengesteld uit 5 tot 15% azijnzuur en water. 
Dit is 2 à 3 maal meer dan gewone huishoud azijn en is niet geschikt voor consumptie. Je kan schoonmaakazijn kopen in bidons van 20l tot  gewone flessen voor privégebruik.
Azijn is een ideaal product om te ontkalken. Je kan azijn ook gebruiken voor het reinigen van je tegels, je kranen, en je ramen. Een andere toepassing waarvoor azijn gebruikt wordt is ontvlekken van tapijten en kleding. Via de volgende link vind je een toelichting bij de belangrijkste toepassingen voor schoonmaakazijn. http://www.praktischduurzaam.nl/milieuvriendelijk-schoonmaken-met-azijn/
Zachte of vloeibare zeep.
Deze zeep wordt gemaakt met vegetarische olie en loog en heeft een honingachtig gevoel. Zachte of vloeibare zeep wordt gebruikt voor het poetsen van tegelvloeren. Eén poetsbeurt zorgt ervoor dat je vloer blikt. Dit product is niet geschikt voor verglaasde oppervlakten want het is bijtend. Aan te raden is handschoenen te dragen bij het gebruik ervan. In België wordt dit soort zeep dikwijls gemaakt met lijnolie wat voor een zeer aangename geur zorgt in heel het huis.
Zout.
Met zout kan je je porselein en je kristal doen blinken.
Met een zachte doek, doordrenkt met gezouten water, kan u uw porselein perfect opblinken.
Gezouten water is ook geschikt voor het onderhoud van borstels met plantaardige haren. Het zal de levensduur ervan verlengen.
Water.
Alvorens gebruik te maken van bijtende en agressieve producten is het nuttig om de schoon te maken oppervlakte eerst vochtig te maken met water. Bijvoorbeeld het werkblad naast het kookfornuis, of een aangebakken pan
Lijnolie
Lijnolie reinigt houten meubels en laat ze blinken. Lijnolie is ook geschikt voor terracotta.
Opgelet : Alle katoenen doeken gedrenkt in lijnolie worden zelf ontvlambaar.
laat ze dus niet zomaar achter in een kast of in huis. Je kan ze eventueel wel opbergen in een blikken doos afgesloten van de lucht.
Citroensap (citoenzuur)
Citroensap kan je gebruiken om vuile sponsen te reinigen. Het is ook een goed product om vlekken uit terracotta en ceramiek te verwijderen. Citroensap is ook zeer geschikt om aluminium, koper en messing af te wassen. En daarenboven geeft het je rotan een nieuw leven! (2 soeplepels citroensap voor 1 liter water.)
Zuiveringszout of soda
Zuiveringszout is minder agressief dan vele producten.
Het is perfect geschikt om huishoudtoestellen te poetsen. Ook voor het schoonmaken van de gootsteen of afwasbak is soda ideaal. Het zal ook de slechte geurtjes in de koelkast verwijderen.
Multi-reinigingsproducten op basis van tensio-actieve plantaardige stoffen.
Vermijdt het gebruik van teveel verschillende producten.  Het zal niet alleen plaats besparend zijn in uw kast maar het zal ook zorgen voor minder afval. Denk maar aan al de gadget verpakkingen voor toiletproduct, specials voor badkamer of keuken, ruitenwasmiddel e.a.
Bijenwas en plantaardige was
Goed voor het onderhouden, verrijken en het mooier maken van je houten meubelen en je houten vloer. Beter dan de industriële en synthetische wassen.
Brandalcohol 
Is opgelost in een weinig water ideaal voor het poetsen van (gloei)lampen, pianotoetsen, telefoons , computers en spiegels. Gebruiken op een verluchte plaats, licht ontvlambaar.

EN OM TE BESLUITEN : “ DE TOULBOX VOOR DE PERFECTE HUISHOUDSTER”


Kast met alles wat nodig is voor onderhoud en ecologische schoonmaak.
Er zullen verschillende borstels aanwezig zijn zoals een keerborstel een straatkeerder, een schuurborstel maar ook een tandenborstel en stoffer en blik. Een aftrekker, en dweil, vodden, zachte vodden om op te blinken en enkele oude kranten mogen ook niet ontbreken. Enkele emmers een spons, een zeemvel en een trekkertje voor de ramen zijn zeker nodig. En om de handen te beschermen een paar goede rubber handschoenen.